I all sin enkelhet..

Tag 8 medelstora potatisar.
Skala och koka dom på medelsvag värme i 8-10 minuter.
Glöm inte att salta vattnet.
Under tiden som du kokar potatisen skalar, rensar och sköljer du en purjolök.
Skär purjolöken i grova bitar. Borsta ca 10 färska champinjoner och dela varje svamp i tre bitar.
Fräs löken och svampen. Salta och peppra.

När potatisen börjar bli mjuk häller du av hälften av potatisvattnet och smular i en tärning med kycklingbuljong i den resterande vätskan. Häll även i svampen och löken i potatiskastrullen.

Tag ut en burk creme fraiche (kokbar) och häll i den i kastrullen och följ upp med 4-5 dl mjölk. (Om man vill lyxa till det kan man hälla i en slurk grädde.)

Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud soppan tills dess potatisen blir precis lagom mjuk. Jag gillar personligen när det är lite tuggmotstånd kvar. Salta och peppra efter smak.

Häll upp soppan i en djup skål, hyvla 3-4 skivor brännvinsost över soppan och låt osten smälta.

Tag fram en kall pilsner, Wasa Husman och njut!

Dagens auktioner:

Isaia trefjärdedels-rock. Isaia matchar nästan Kiton, Brioni och Oxxford.

Schysst 3-delad vintage kostym. Helt skräddarsydd i London under 60-talet.


Prisvärd cashmere-blazer från en up-and-coming designer.

Kommentarer
Postat av: lena samuelsson

när kan jag komma Det låter gott

puss puss mamma

2009-02-27 @ 10:35:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0