Lamm für alle

Lamm är en av mina favoriter - och när jag hittade ett recept på en nordafrikansk kryddblandning blev jag inspirerad till följande rätt:

Nordafrikansk gryta på lammkotletter serverad med bulgur, färska fikon och chevreost.

4 stora lammkotletter
1 stor röd paprika
1 purjolök
1 burk inlagda champinjoner, hela
salt
olivolja
250 ml matyoghyrt, 8%
4 färska fikon
100 gram chevreost
3 dl mjölk
Kryddblandning enligt nedan

Kryddblandning:

2 msk gurkmeja
2 msk svartpeppar
2 msk curry
1 msk spiskummin
1 msk ingefära
1 msk cayennepeppar

Tag dina lammkotletter och klappa in en rejäl dos kryddblandning, salt och olivilja i varje köttbit. Stek dom i margarin och olivolja i ca. 1,5-2 minuter på varje sida och ställ dom sedan i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter.

Hacka paprika och purjolök och dela champinjoner på mitten och stek dom i det sparade flottet från kotletterna. Krydda med kryddblandningen efter smak. När löken och paprikan har blivit mjuk häller du över matyoghurten och mjölken och saltar omsorgsfullt. Låt blandningen stå och puttra några minuter. När kotletterna är färdiga lägger du dom i lök- och såsblandningen och låter dom stå och sjuda ytterligare någon minut.

Koka din bulgur med lite kycklingbuljong i ca 10 minuter på svag värme. När den är klar tar du och finfördelar lite chevreost i en bunke och häller över din bulgur. Rör om och blanda osten och bulguren ordentligt och toppa med några fina färska fikon delade i klyftor.

Servera kotletterna och bulgurblandningen med lite färskt bröd, ett gott rött vin och en enkel sallad på ruccola och oliver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0